Zlewozmywaki i kuchenki ze stali nierdzewnej
Do czyszczenia należy używać miękkich ściereczek i płynnego środka czyszczącego. Zalecamy środki czyszczące i pielęgnacyjne Alveus. Unikaj ziarnistych past i proszków czyszczących, gąbek z wełny stalowej, wybielaczy oraz agresywnych środków chemicznych. Nie umieszczaj niezabezpieczonych metalowych przedmiotów na powierzchniach ze stali nierdzewnej.
Stylux 50
Jeżeli stal nierdzewna wejdzie w kontakt z silnymi kwasami czy wybielaczami, natychmiast przepłucz ją dużą ilością wody. Aby uniknąć przebarwień, nie należy pozostawiać żywności lub substancji korodujących (np. soku owocowego, soli kuchennej, octu, musztardy, majonezu itp.) na powierzchniach ze stali nierdzewnej przez dłuższy czas.
Zalecamy, aby produkty ze stali były przecierane suchą, miękką ściereczką po użyciu, aby zapobiec tworzeniu się kamienia.
Nie wystawiaj zlewu kuchennego na działanie silnych chemikaliów, takich jak:
Jeśli zlew kuchenny wejdzie w kontakt z którąkolwiek z wyżej wymienionych chemikaliów, natychmiast spłucz powierzchnię czystą wodą. Nie stawiaj na ociekaczu ani dnie zlewozmywaka gorących naczyń, które zostały wyjęte bezpośrednio z piekarnika lub płyty (gorące patelnie, naczynia kuchenne, naczynia). Podczas napełniania wrzątku do zlewu kuchennego powinna również płynąć zimna woda w stanie ciekłym. Nie ciąć bezpośrednio na powierzchni zmywarki. Alveus_Pielęgnacja_i_konserwacja.pdf |